Maten på Vibyskolan

Maten tillagar Fraiche Catering sedan januari 2017.

I skolrestaurangen på Vibyskolan arbetar skolans egen personal med servering, disk och övrig service till elever och personal.

Köket på Fraiche Catering är nästan dagligen i kontakt med Ann-Christine (Anki) som ansvarar för serveringen hos oss. Detta samarbete är avgörande för att kedjan ska fungera bra.

Skolans Hälsogrupp driver arbetet med Veckans/Månadens grönsak som ska locka till nyfikenhet, öka medvetenheten kring hälsa samt öka aptiten hos elever vad gäller just grönsaker.

Så här arbetar Fraiche Catering med skolmåltider

Fraiche

Fraiche Catering är ett familjeföretag med stolta traditioner och korta beslutsvägar. Vi har funnits i drygt 10 år och älskar det vi gör – att laga mat!

Vi och våra anställda står för en stor samlad erfarenhet med ett mångårigt yrkeskunnande. Förväntansfulla gäster, stora som små, kommer till oss och äter med en härlig glädje, bättre kan vi inte tänka oss!

Vi lagar, levererar och serverar omkring 6500 portioner härlig skolmat varje dag från våra tre moderna kök.

Fraiche & Miljön

Jorden är inte vår egen den lånar vi från våra barn Ekologiskt, KRAV, närproducerat och rättvisemärkt är begrepp som ligger oss varmt om hjärtat.

Naturens rika tillgångar och den biologiska mångfalden håller vi högt och den värnar vi om både på land och till havs. Genom att välja ekologiska produkter och tjänster i så stor utsträckning som möjligt försöker vi bidra till en bättre värld.
T ex. använder vi alltid ekologisk KRAVmärkt mjölk från Skånemejerier/ Hjordnära.

Med olika tävlingar, modeller och teman jobbar vi aktivt med att minska att mata det matmonster som gärna dyker upp i västvärldens överflöd där det slängs enorma mängder felfri mat varje dag. Vi följer Världnaturfondens, WWFs, rekommendationer vad gäller valet av fisk och skaldjur.

Vår mat levereras av våra egna budlastbilar som är av senaste Eurocap 5 modell med motorer som innebär minsta möjliga miljöpåverkan.

Våra barn ska ha bra mat

Bra mat lagas från grunden av färska och fräscha råvaror, mer gröna smaker och fibrer samt mindre salt. Dessutom används rätt sorts fett och i rätt mängd.

Lunchen ska stå för minst 35 % av det rekommenderade dagliga intaget av näring för studerande barn eller ungdom. Detta för att orka och kunna ta till sig av allt det kloka som skolan erbjuder.

Kroppen är fantastisk och den måste närings sättas rätt för att fungera optimalt. Genom att varje dag erbjuda vi våra gäster skollunch av riktigt hög klass, lär vi våra barn och ungdomar att äta rätt, så att de tidigt i livet lägger grunden för sunda och hälsosamma kostvanor.

/Fraiche Catering

”Eleverna ska erbjudas näringsriktiga skolmåltider” 10 kap. 10 § Skollagen 2010:800