Maten på Vibyskolan

Maten på Vibyskolan

Maten levereras av Stor och Liten Catering sedan augusti 2022.

I skolrestaurangen på Vibyskolan arbetar skolans egen personal med servering, rätter och annan service för elever och personal.

Köket på Stor och liten har nästan daglig kontakt med Ann-Christine (Anki) och Monica som står för serveringen hos oss. Detta samarbete är avgörande för att kedjan ska fungera väl.

 

klicka här för att se menyn

Så här arbetar “Stor och Liten” med skolmåltider

Så fungerar ”Stor och liten” med skolmaten

Stor & Liten grundades 2004 av kocken David Ebbesen. Idag finns det 4 tillagningskök och alla har samma fokus på mat lagad från grunden och med våra gäster – barnen i centrum som från start.

Bra råvaror och kreativitet är våra favoritråvaror. Vi erbjuder alltid en varierad meny, hög service och fokus på hållbarhet.

Vår mat

Våga vägra halvfabrikat!

Varje dag serveras två rätter varav ett grönt alternativ tillsammans med ett salladsbord och nybakat surdegsbröd fyra dagar i veckan.

Att bra mat ska lagas från grunden är en självklarhet. Vi bakar vårt eget surdegsbröd kokar egna fonder, rullar egna köttbullar och panerar egna fiskpinnar för att nämna några exempel.

Allt kött kommer från gårdar med god djurhållning och vi väljer våra leverantörer med omsorg för att hitta produkter av hög kvalitet. Detta för att säkerställa att barnen får i sig så rena råvaror som möjligt utan onödiga biprodukter, E-nummer och smakförstärkare.

Med hög kvalité på produkterna tillsammans med en stor kunskap och passion för matlagning, skapar vi matglädje för våra barn.

Allergidieten håller samma höga kvalitet och är näringsmässigt beräknad som den övriga maten. För oss är det viktigt att alla barn får hälsosam och god mat, oavsett om de behöver specialkost eller inte.

The chefs are trained in food allergies.

För frågor och mer information är du som förälder alltid välkommen att kontakta vår egen dietist.

Vi följer ” National Diet and Nutrition recommendations” for special diets and customized meals for schools

Läs gärna mer om oss på vår hemsida www.storochliten.nu och följ oss på Instagram

/Big and small

”Eleverna ska erbjudas näringsrik skolmat” 2 kap. 10. 10 § skollagen 2010:800