Vuxna ute bland ungdomar = viktigt!

Flera Valborgsfiranden är inställda men ungdomar kommer vara ute ändå.

Många tonåringar dricker alkohol på Valborg och en del gör det för första gången.

Vi tycker därför det är extra viktigt att du finns som en trygg vuxen.

Personalen på vår Fritidsgård Vcafé kommer att trygghetsvandra i helgen och vi har lista för Nattvandring som är öppen för er alla vuxna att skriva upp er på. Fördelen med att vandra i samarbete med oss är att ni får låna jackor så att ni syns bra utomhus samt att ni får information och kontaktuppgifter, som är bra att han med sig ute på vandringen.

Ni hittar information om Vcafé och om Nattvandring på www.vcafe.se

Ni kan också följa fritidsgården på Instagram @vcafeviby

Personal från socialkontoret i Sollentuna har under de senaste åren vid denna tidpunkt på året föreläst om alkohol, tobak, droger och föräldraskap på många skolor i Sollentuna så även på Vibyskolan. Pandemin har förändrat förutsättningarna för många av kommunens verksamheter vilket har fått oss att tänka om och tänka nytt.

Socialkontoret erbjuder därmed detta år korta filmer till föräldrar om dessa frågor. Ni kan se en av dem här.